Olumlu Bak
Olumlu Bak

Başkalarında Fark Edip Kendimizde Gözden Kaçırdığımız 12 Dağınık Görünüm İşareti

Her zaman şeytanın ayrıntıda gizli olduğu söylenir. Kadınların görünüşleri düşünüldüğünde ise, bunu kabul etmekten başka seçeneğimiz yok gibi görünüyor. En sevdiğimiz rujumuzla ya da yeni bileziğimizle kombinimizi tamamladığımızda öz güvenimiz anında 0’dan 100’e çıkar. Ancak, görünümümüzde, tüm çabalarımızı boşa çıkaracak, istemeden görmezden geldiğimiz bazı kısımlar var. Muhtemelen, onları diğer insanlarda kolayca yakalıyoruz. Fakat, söz konusu kendimiz olunca, onları görmezden gelebiliyoruz.

Olumlu Bak ekibi olarak, bu küçük giyim hatalarını yakaladık, bazen suçlu olduğumuzu kabul ettik ve her zaman en iyi halimizde olduğumuzdan emin olmak için onları düzelttik.

1. Görünen sütyen askıları

Braletler şu sıralar çok moda ve kıyafetlerimizden dışarıya görünebilmeleri için tasarlanıyor. Ancak, normal sutyenler söz konusu olduğunda tamamen farklı bir yaklaşımda bulunmamız gerekiyor. Çünkü, bunlar profesyonel bir ortamda uygun değil ve genel olarak kıyafetlerin daha az düzgün görünmesine yol açıyor.

Çözüm:

  • Farklı iç giyim şekillerini deneyin ve straplez sütyenlerden korkmayın. Markalar mücadeleyi anlıyor ve her durumda tüm vücut tiplerine uygun destek sağlayan kapsayıcı bedenler üretiyor.
  • Atlet giyiyorsanız, geniş ve sıkı askılı olanları tercih edin.

2. Deodorant izleri

Bu hatayı, kendinizde gözden kaçırmanız çok kolaydır. Ancak, özellikle koyu bir şey giyiyorsanız, büyük bir fark yaratacaktır.

Çözüm:

  • Piyasada pek çok görünmez deodorant var, henüz yapmadıysanız normal olandan görünmez deodoranta geçiş yapın.

3. Kolları gereğinden uzun kıyafetler

Kolları aşırı uzun olan üstler herkesi küçük bir çocuk gibi gösterebilir, ayrıca çok da pratik olmayabilir. Hayır, burada en sevdiğimiz rahat kapüşonlulardan bahsetmiyoruz. Bu kıyafet hatasıyla herhangi bir üstte karşılaşabilirsiniz.

Çözüm:

4. Cildinize uymayan ya da kötü bir fondöten

Hepimiz boyunlarımıza uymayan fondötenlerden suçluyuz, ancak makyaj tezgahlarında gizlenen daha büyük kötülükler var. Güneş Koruma Faktörü içeren bazı ürünler, koruyucu içerikleri nedeniyle fotoğraflarda beyaz görünmenize neden olabilir.

Çözüm:

  • Fotoğrafınızın çekileceğini biliyorsanız, kimyasal güneş kremleri veya normalden daha az Güneş Koruma Faktörüne sahip fondötenleri tercih edin. Ancak, güneş kremini tamamen atlamayın!

5. Birbirine uymayan ve yıpranmış aksesuarlar

Aksesuarlar, kıyafetlerimizi tamamlamak ve onları öne çıkarmak içindir. Ne yazık ki, bazen bütün görüntüyü bozabilirler. Çantanızı, ayakkabılarınızı ve kemerinizi eşleştirmeniz gerektiğini söylemiyoruz, ancak ortak bir tema tercih etmeniz daha şık görünmenizi sağlayacaktır.

Çözüm:

  • Aksesuarlarınızın genel görünümüne dikkat edin. Soluk boya ve eski deri hoş görünmeyecektir.

6. Ayağınıza tam oturmayan ayakkabılar

Hepimiz hayatımızda en az bir kez hoş bir çift ayakkabı için kendi rahatımızı feda etmişizdir. Ne yazık ki, etrafımızdaki insanlar tarafından kolayca fark edilmesinin yanı sıra, o kadar mutsuz oluyoruz ki bu, neredeyse dayanılmaz bir durum haline geliyor.

Çözüm:

  • Rahatlık önce gelir, bu kuralı göz ardı etmeyin. Ayakkabıların farklı havalarda ne farklar yaratcağını düşünün ve ayaklarınızın şişme eğiliminde olup olmadığını da hesaba katın.

7. Atlanılan kemer halkası

Pantolonlarda kemeri geçirdiğimiz yere kemer halkası denilmektedir ve bir ya da birkaç tanesini atlamak tamamen küçük bir hatadır. Ancak, kesinlikle sevimsiz, yargılayıcı bakışların hedefi olmanıza neden olacaktır.

Çözüm:

  • Henüz evinizde bir tane yoksa bir boy aynası almak iyi olur. Bu küçük detayları kaçırmanızı kesinlikle önleyecektir.

8. Giysilerdeki kepek veya saç

Bu hata sadece dağınık bir görünüme değil, aynı zamanda insanların hijyeninizi sorgulamasına da neden oluyor. Kuru saç derisi utanılacak bir şey değildir, yalnızca kıyafetlerinizi kepekten koruduğunuzdan emin olun.

Çözüm:

  • Dökülen tüylerden ve sinsi kepekten kurtulmak için saçınızı fırçaladıktan sonra kıyafetinizi kontrol edin. Tüy toplama rulosu bu durumda tam bir nimettir.

9. Fondöten izleri

Yeni makyaj yapıp hoş bir gömlek giymek ve sonra her ikisini de tamamen mahvetmek inanılmaz derecede can sıkıcı olabilir. Aceleniz olduğunda gözden kaçırmak çok kolaydır, ancak kesinlikle dikkatleri istenmeyen şekilde üzerinize çeker.

Çözüm:

  • İyi bir transparan pudra ve sabitleyici sprey satın alın. Makyajınızın kıyafetinize geçmesini tamamen engelleyecek birçok ürün var.
  • Başka bir çözüm ise, başınızı bir parça bezle örtmek ve üstünüzü bunun üzerinden giymektir. Bunu uygularken boynunuzun altına herhangi bir fondöten sürmediğinizden emin olun.

10. Bakımsız ayaklar

Kendi ayaklarınıza ne sıklıkla bakıyorsunuz? Ayaklarınızın durumunu gözden kaçırmak oldukça kolaydır ve sandalet mevsiminde görünümünüze zarar verebilir.

Çözüm:

  • Her 2 günde bir ayaklarınızı ovun, yatmadan önce ayak kremi sürün ve sandaletleriniz için hazırsınız!

11. Saç tokalarını bilezik gibi takmak

Elbette, her zaman hazır bir saç tokasına sahip olmak süper işlevseldir, ancak gerçekten süslü değilse biraz basit görünebilir. Bu alışkanlıktan kurtulmak daha iyi olacaktır.

Çözüm:

  • İhtiyacınız olduğunda her zaman yanınızda olduklarından emin olmak için saç tokalarınızı çantanızda taşıyın.

12. Kirli kulaklar

Burada sadece kulak kanallarından değil, tüm kulaktan bahsediyoruz. Bazı insanlar dış kulaklarını yıkamayı atlar, ancak orada da kulak kanallarınızdaki kadar kir birikir.

Çözüm:

  • Her duş aldığınızda veya saçınızı yıkadığınızda dış kulağınızı da yıkayın.

Diğer insanlara bakarken başka hangi küçük hataları fark etme eğilimindesiniz? Dağınık bir görünüm söz konusu olduğunda en sevmediğiniz şey nedir?

Olumlu Bak/Kızlara Özel Şeyler/Başkalarında Fark Edip Kendimizde Gözden Kaçırdığımız 12 Dağınık Görünüm İşareti
Bu Yazıyı Paylaşın
Bu yazıları da beğenebilirsiniz