Olumlu Bak
Olumlu Bak

“Bu da Nedir?” Diye Düşünürken Daha Sonra “Yaşasın, Buldum” Dedirten 15 Gizemli Eşya

“A-ha, buldum!” dediğimiz an olarak da bilinen içgörümüz, genellikle karmaşık sorunları çözmemizin tek yoludur. En iyi çözümler aklımıza, beynimizin tamamıyla rahat, kaygıdan ve tasadan uzak olduğu ve bu sayede gereken tüm parçaları bir araya getirebildiği anlarda gelir. Bazı gizemlerin çözülmesi için uzmanlara ihtiyaç vardır ve bu uzmanlar, makalemizdeki bilinmeyenler diyarından kopup gelmiş gibi görünen bu eşyaların, isimlerinin ve kullanım alanlarının deşifre edilmesini sağlayan bu yolculukta bize yardım edecekler.

Olumlu Bak ekibi olarak, her gün yeni şeyler öğrenebileceğimize inanıyoruz. Bu maksatla bize gerçekten “Hımm, bu ne olabilir ki?” dedirten bu 15 şeyi sizinle paylaşmak istedik. Bu arada, bu eşyaların hangilerinin ne olduğunu 5 saniyeden kısa bir süre içinde anlayabileceğinizi merak ediyoruz.

1. “Üstünde herhangi bir yazı veya işaret olmayan, plastik uçlu, 20 cm uzunluğunda metal yay”

Cevap: “Yüzdeki küçük tüyleri almak için kullanılan bir aparat.”

2. “Yanında standı gibi görünen, vantuzlu, biri açık biri kapalı şey.”

Cevap: “Ulaşılamayan ampulleri değiştirmek için kullanılan bir aparat.”

3. “Pirinçten yapılmış, uzun tarafı yaklaşık 10 cm, kısa tarafı yaklaşık 8 cm olan ve 90° açıyla açılan bu şeyin bir menteşesi var. Kısasının baş tarafının iç kısmında çentikler bulunuyor.”

Cevap: “Bu, 1800’lerden önce kullanılan bir kabarcık şişirme çubuğu.”

4. “Bunun ne olduğunu anlamama yardım edin.”

Cevap: “Duvara monte edilen döner bir kravatlığa benziyor.” İşte, burada da neredeyse aynısını görebilirsiniz.

5. “Yeni bir gömlek aldım. Bu küçük pakette bu şeyler vardı. Bunlar ne için?”

Cevap: “Yaka dikleştiricileri. Bunları yaka dik dursun uçlarına takabilirsiniz.”

6. “Bunu arabamın yan koltuğunun altında buldum. Arka kısmında mıknatıslar var. Birisinin arabama koyduğu bir GPS takip cihazı olabilir mi?”

Cevap: “Evet, bir GPS cihazı, ama pek gizli bir şeye benzemiyor.”

7. “Evimin arka verandasının kenarına monte edilmiş bu katlanan metal şey nedir?”

Cevap: “Bu, bir konserve ezicisi.”

8. “Bunu ofisimde buldum ve ne işe yaradığını bir türlü çözemedim. Metalden yapılmış ve sadece bir milimetre kalınlığında.”

Cevap: “Banyolardaki kâğıt havlulukların anahtarı.”

9. “Daha önce ne olduğunu biliyor olsaydım bile, artık neye yaradığını hatırlayamıyorum. Bu şey nedir?”

Cevap: “Elinizi yakmayasanız diye sıcak kavanozları kaldırmak için kullanılan maşa.”

10. “Bu şey nedir? Makas değil ve çat diye kapanıyor.”

Cevap: “Bu, Viktorya dönemine ait otantik bir antika mum söndürücü fitil kesme makası.”

11. “Üstünde halkalar bulunan ve oyulmuş ahşap eşya. Halkalar üstünden çıkmıyor. Bunu bir parkta buldum.”

Cevap: “Bu, Meksika’da kullanılan bir sıcak çikolata karıştırıcısı veya çırpıcısı. Molinillo olarak bilinir.”

12. Bu ne olabilir?

Cevap: “Haşlanmış yumurtanın üstünü kesmek için kullanılan bir aparat.” Benzerlerini burada görebilirsiniz.

13. Bunun ne olabileceğini bilen var mı?

Cevap: “Victoria döneminden bir para cüzdanı.”

14. “Bunu tavan arasını temizlerken buldum. Ahşaptan yapılmış ve el yapımı görünüyor, uzunluğu 20 cm, ama ne olduğu ya da ne işe yaradığı hakkında hiçbir fikrim yok!”

Cevap: “Sanırım ki bu, geleneksel Afrika sanatında konukseverliğin sembolü olan çiftli bir Yacouba Kaşığı. Kaşığın ağızları birbirine zıt, çok farklı iki evreni temsil ediyor.”

15. “Bu silikon kap ne işe yarıyor? Bunu annemlere bilinmeyen bir adresten rastgele postalamışlar. Malzemesi yumuşak bir şey.”

Yanlış cevap: “Bana adet kabını hatırlatıyor, ama değil.”

Doğru cevap: “Bu bir selülit önleyici aparattır. Burada bir benzerini görebilirsiniz.”

Bu şeylerden hangisinin ne olduğunu çözmeniz 5 saniyeden az sürdü? Bunlardan birinin bir gece sihirli bir şekilde çekmecenizde peydah olmasını dileseydiniz hangi eşyayı seçerdiniz? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Ön izleme fotoğrafı kaynağı daeris_cos / Reddit
Olumlu Bak/İlginç Şeyler/“Bu da Nedir?” Diye Düşünürken Daha Sonra “Yaşasın, Buldum” Dedirten 15 Gizemli Eşya
Bu Yazıyı Paylaşın
Bu yazıları da beğenebilirsiniz