Olumlu Bak
Olumlu Bak

Gerçek Amacını Çok Az Kişinin Bildiği 20 İlginç Nesne

İnsanlar her zaman internetin zararlarından bahsediyorlar, ancak internetin yararlarını göz ardı etmek oldukça zor. İnternette aklınızı kurcalayan milyonlarca sorunun yanıtını bulabilirsiniz. Örneğin, bir parka gittiniz ve nasıl kullanıldığını bilmediğiniz ilginç bir şeyle karşılaştınız. Fotoğrafını çekip internete yüklerseniz, dünyanın her köşesinden binlerce insan bu ilginç şeyin ne olduğunu söyleyecektir. İşte, interneti yararlı bir şekilde kullanmanın yolu!

Olumlu Bak ekibi olarak, garip nesnelerle karşılaşan ve uzmanlardan bu nesneleri tanımlamasını isteyen 20 internet kullanıcısının paylaşımlarına denk geldik. Verilen cevaplar, aramızdaki en deneyimli kişileri bile şaşırtacak nitelikte.

1. “Bu saatle bir destekli yaşam tesisinde karşılaştım. Bu renkler ve yönler ne anlama geliyor?”

Cevap: Yatak yaralarını önlemek için kullanılan bu saat, hastanın nasıl doğru şekilde döndürüleceğini gösteriyor. Kırmızı sayılar sağ taraf, yeşil sayılar sol taraf ve siyah sayılar arka taraf anlamına geliyor.

2. “Bunu bir bira fabrikasında gördüm. Bir çeşit oyun olabilir mi?”

Cevap: Pachinko makinesi, Japonya’da bir kumar oyunu. Bir slot makinesi ile dikey bir pinball makinesi arasında bir şeydir.

3. “Bu merdivenlerdeki yuvarlak metal şeyler ne? Az önce dizimi vurdum ve canımı çok acıttı!”

Cevap: Bu merdivenlerde kaykay yapılmasını önlemek için koyulmuş bir nesne. Kaykaycıların kaykaylarını kenarlara sürterek sürmesini engellemek amacıyla yapılmıştır.

4. “Ormanın ortasında karşılaştığım bu ilginç şey nedir?”

Cevap: İkinci Dünya Savaşı’nda kullanılan tek kişilik bir bomba sığınağı.

5. “Bir adam metroda bunu taşıyordu. Bunun ne olabileceğine dair hiçbir fikrim yok.”

Cevap: Bu bir keman kutusu.

6. “Bu ’binaları’ hep tarlalarda görüyorum. Gördüklerimin hiçbirinde duvar yok.”

Cevap: Bu duvarsız yapılar, kırlangıçlar için birer yuvalama yeridir.

7.“Bu bir kablo demeti mi, bilek bandı mı, yoksa bir oyuncak mı?”

Cevap: Geceleri koşan insanların olası kazaları engellemek için ayakkabılarına taktıkları klipsli bir ışık.

8. “Ormanda yürüyüş yaparken bunları buldum.”

Cevap: Bunlar av tüfeği mermileri. Toz ve mermileri birbirlerinden ayırmak için kullanılırlar.

9. “Eski bir sandığın dibinde bunu buldum, ne olduğu hakkında bir fikriniz var mı? Bakır ve pirinçten yapılmış gibi görünüyor, pimler, sap hareket ettikçe kaydırıcı olarak açılıyor. Yaklaşık 15 cm boyunda ve altına 72 sayısı damgalanmış.”

Cevap: Bu, antika bir çorap örme makinesinin parçası.

10. “Bunu Olimpiyat Yarımadası’nda sahil taraması yaparken buldum. Hiç böyle bir şey görmemiştim.”

Cevap: Bunlar kalamar yumurtaları.

11. “Bu zincirin amacı nedir?”

Cevap: Oluk sistemlerinin geleneksel iniş borusuna alternatif olan bir yağmur zinciri.

12. “Bunu çeşitli aletler arasında buldum. Bunun ne olduğuna dair herhangi bir fikriniz var mı?”

Cevap: Şekerin büyük kamışlarda geldiği eski günlerde şeker kesmek için kullanılan bir makas.

13. “Sürücü tarafındaki kapının arkasında tuhaf görünümlü bir kilit var. Bir otomat makinesinde göreceğiniz türden bir kilide benziyor. Arabanın modeli 1998 Ford Ranger. Bunun ne için olduğunu bilen var mı?”

Cevap: ATT ve diğer filolar, kamyonun anahtarlarını saklamak için bunları kullanır. Hepsinin anahtarları aynı şekilde (veya gruplar halinde) düzenlenmiştir. Çalışanlar bunun için bir anahtar alır, daha sonra kilidini açabilir ve kamyon anahtarlarını tutan bir bardak bulunur. Otomobilleri kilitleyen filodan daha ucuzdur.

14. “Almanya, Köln’de bir bira fabrikasının tuvaletinde bu tuhaf pisuarı fark ettim.”

Cevap: Kusmak için yapılmış.

15. “Bu küçük su ısıtıcısını yıllar önce buldum. Benzerini aramaya çalıştım, ama hiçbir şey bulamadım. Neden bu benzersiz şekle sahip olduğu hakkında bir fikri olan var mı? Boyutunu anlayabilmeniz için yanına bir cüzdan koydum.”

Cevap: Bu, yatağa bağlı hastalar için portatif bir erkek pisuarı.

16. “Bir ikinci el mağazasında bulduğum vidalı kapaklı metal bir boru. Çelik gibi duruyor, üzerine hiçbir kelime veya rakam kazınmamış ve kapağın ucunda küçük bir delik var. İçine kül koyulabilecek bir kolye olabileceğini düşündüm, ama rahat giyilemeyecek kadar uzun ve ağır görünüyor. Herhangi bir fikri olan var mı?”

Cevap: Antika bir iğne kılıfı.

17. “Genellikle süt kutularında bulunan bu büyük deliğin amacı nedir?”

Cevap: Bu şeyler, süt aniden düşerse veya donarsa sütü içeride tutmak için bir önlemdir. Bunlardan birisi olduğunda kapağın patlamasını engeller.

18. “Bakıma gelen köpeklerden birinin tasmasında hep bu var. Tanımlayıcı bilgi veya logo yok. Bu şey nedir?”

Cevap: Bu, bir köpek kapısı “anahtarı”. Köpek kapıya gelince açılır, uzaklaşınca ise kapı kapanır.

19. “Bunu babamın odasında buldum. Umarım uygunsuz bir şey değildir.”

Cevap: Bu, buz üzerinde yürürken kavrama sağlamak için ayakkabıların üzerine takılan bir nesne. Adı ise Yakstrax.

20. “Yürüyen merdivende hep gördüğümüz bu fırçalar nedir?”

Cevap: Birçok kişi bunların ayakkabı fırçası olduğunu düşünür. Ama aslında, ayakkabıların, elbiselerin, el çantalarının vb. yan taraftaki küçük boşluğa takılmasını önlemeye yardımcı olurlar.

Fotoğraflardaki şeylerin gerçek amacını biliyor muydunuz? Sizin de evinizde kullanımını öğrenmek istediğiniz şeyler var mı?

Olumlu Bak/İlginç Şeyler/Gerçek Amacını Çok Az Kişinin Bildiği 20 İlginç Nesne
Bu Yazıyı Paylaşın
Bu yazıları da beğenebilirsiniz