Olumlu Bak
Olumlu Bak

Google İçin Bile Çok Zor Olan, Ama Akıllı İnternet Kullanıcılarını Hiç Zorlamayan 21 Gizemli Nesne

Bizi şaşkına çevirebilecek birçok şey var. Ancak ister satın aldığınız yeni evde bulduğunuz bir eşya olsun ister parlak, ilginç bir nesne olsun, ne olduklarını tek başınıza çözmeye çalışarak kendinize eziyet etmeyin, çünkü kesinlikle aradığınız cevabı bilen bir internet kullanıcısı vardır.

Yeni şeyler öğrenmek söz konusu olduğunda Olumlu Bak ekibi olarak her zaman en ön sıradayız. Bu 21 gizemli nesnenin amacını öğrendiğimizde ise bunları sizinle paylaşmamanın ayıp olacağını düşündük.

1. Nasıl baktığınıza bağlı olarak renk değiştiren bu cam parçasını buldum. Nereden gelmiş olabilir?

Cevap: “Fotoğraf yazıcılarında renk düzeltme için kullanılan dikroik bir cam filtre.”

2. Bir çubuktaki (açılabilen) bu küçük pirinç kap nedir? Üzerinde Windsor Kalesi yazıyor ve yaklaşık avuç içi büyüklüğünde.

Cevap: “Minyatür bir yatak ısıtıcısı.”

3. Bir kalem pilden biraz daha büyük ve yaklaşık olarak aynı ağırlığa sahip. Üstünde küçük bir iğne deliği ve 5’ten 9’a kadar sayılarla bir kombinasyon var.

Cevap: “İçinde küçük bölmeleri olan bir iğne kılıfı. Üst kısım çıkmıyor, sayılar küçük delikten içeri koyduğunuz ve aldığınız iğnelerin boyutunu gösteriyor.”

4. Üzerinde 5 büyük küre bulunan bu kamyon nedir ve neden her sabah saat 8 civarında evimin önünden geçiyor?

Cevap: “Bunlar birer StarLink yer istasyonu bölmeleri. Uydular için yer üstü bağlantılarıdır. Böylece onların uyduları üzerinden bağlandığınızda, trafiğiniz bunlardan birinden internete geçer.”

5. Bu yeşil plastik parçası nedir? Yeğenim onu Kuzey Michigan sahilinde suda bulmuş. Çin’de yapılmış.

Cevap: “Bir Banzai Dalış Mücevheri. Çocuklar için bir dalış oyuncağı.”

6. Bu mobilya parçasının hangi amaca hizmet ettiğini anlayabilen var mı?

Cevap: “Bir telefon sehpası. Tutma yeri onu odanın içinde hareket ettirmek için kullanılıyor.”

7. Missouri’de bir çiftlikte bulunan bu stand nedir?

Cevap: “Bir bardak tutucu.”

8. Bu küçük tepsi tutucu nedir? Sapı var, tamamı metalden yapılmış ve tepsiler, her biri 2 yuvarlak delikli “8” şeklinde.

Cevap: “Ekmek yapma makinesinden çıkan simit tepsileri.”

9. Bir yatar koltuğun derinlerinde bulundu, camdan yapılmış. Yeşil kısım plastik.

Cevap: “Ağaçları delmek ve şurup yapmak üzere öz su toplamak için kullanılan plastik bir alet. Yeşil kısım ise plastik bir hortum. Modern öz su toplama, bu daha ucuz plastik muslukları kullanır ve merkezi öz suyu toplama noktasına giden bir dizi boruya bağlanır.”

10. Kapağında küçük bir saat olan güzel bir tahta kutu buldum.

Cevap: “Eski bir masa düzenleme aksesuarı. Küçük kısımlar kartvizitler için, daha büyük olanlar ise standart zarflar için kullanılırdı.”

11. Arkadaşım bir ikinci el mağazasında buldu. 2 kulplu ve 2 çubuklu bir halka. Bir mutfak eşyası olabilir.

Cevap: “Çömlek kapları taşımak için olan bir tutucunun alt kısmı.”

12. Kocama miras kalan bu küçük tencere benzeri şey nedir? Kenarlarında delikler olan çıkarılabilir bir kapağı var.

Cevap: “Bir poşe yumurta tenceresi. Altına su, üstüne yumurta koyuyorsun.”

13. Üçgen çentikli bu gümüş şey nedir?

Cevap: “Kâğıtları ya da belgeleri bir arada tutmak için kullanıyor.”

14. Evin önceki sahibi garajda bırakmış. Ortada kavisli ahşap çıtaları olan bir şey.

Cevap: “Alttaki çelik çubukta 2 yuva göreceksiniz. Oraya, aleti doğru genişlikte açık tutmak için belli bir uzunluktaki tel takılıyor, ardından da masa tablasını oluşturmak için üstüne bir cam panel geliyor.”

15. Bir kütüphane/sanat alışverişinde bulundu. Dekoratif bir bakır faraş gibi görünüyor.

Cevap: “Masadaki kırıntıları süpürmek için kullanılıyor. Bazıları bu tarza ’sessiz uşak’ diyor.”

16. Bir ikinci el mağazasında bulunan ahşap kutu. Her bir anahtar deliğinin arkasındaki alan delik, ancak metal plakanın arkasında birbirine bağlanmıyorlar.

Cevap: “Görünüşe göre bu, nöropsikolojide ince motor becerileri değerlendirmek için kullanılan bir el becerisi değerlendirme testi. Rastgele anahtar delikleri, anahtarı yerleştirmek ve döndürmek için farklı yaklaşımlar gerektiriyor. Kutunun kâseye benzer kısmında saklanan 25 küçük metal anahtar olması gerekiyor.”

17. Bu bir mutfak eşyası mı?

Cevap: “Masanız için bir kalemlik ve muhtemelen Japonya’daki bir milyoncu dükkânlarında satılıyor.”

18. İçinde zincirli bir kanat olan bu ilginç, küçük gümüş kutu nedir?

Cevap: “Bir çanta kancası. Çantanız yere değmesin diye masaya asıyorsunuz. Bunu yapan şirketin adı Arbon ve yüzyılın ortalarından kalma bir tasarım.”

19. Bu bina İskoçya’da bir kır malikânesinde bulundu. Neredeyse büyük bir kulübe boyutunda ve dışında küçük yarıklar ve platformlar var.

Cevap: “Bu bir ’Sloven arı evi.’ Arıların yaşadığı yerde birden fazla tam kovan olmasına izin veriyor. Bir oteldense daha çok kat mülkiyeti gibi düşünebilirsiniz.”

20. Bunu çöpte buldum. Ne olduğuna dair bir fikri olan var mı?

Cevap: “Lazerle kesilmiş ’hareketli’ bir takvim.”

21. Taksi şoförünün rastgele tıkladığı bu yüzük nedir?

Cevap: “Duaları takip etmek için kullanılan dijital bir sayaç.”

Bu nesneler arasında en ilginç bulduğunuz hangisi? Siz de daha önce hiç bilmediğiniz bir şeye rastladınız mı? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Ön izleme fotoğrafı kaynağı DannyMThompson / Reddit
Olumlu Bak/İlginç Şeyler/Google İçin Bile Çok Zor Olan, Ama Akıllı İnternet Kullanıcılarını Hiç Zorlamayan 21 Gizemli Nesne
Bu Yazıyı Paylaşın
Bu yazıları da beğenebilirsiniz