Olumlu Bak
Olumlu Bak

İnsanların Bulduğu ve Herkesi Şaşırtacak 18 Garip Şey

İnsanlar ara sıra tuhaf nesnelere rastlar ve bunların ne amaçla kullanılacağı konusunda şaşkına dönerler. Ancak bu zor süreçte size yardımcı olabilecek ve en tuhaf nesnelerin bile anlamını belirleyebilecek uzmanları internette her zaman bulabilirsiniz. Benzer şeyler yaşayan bazı Reddit kullanıcıları “Bu nedir?” diye sordu ve Reddit’teki bu topluluk da bu gizemleri çözmek için yardım eli uzattı.

Olumlu Bak’ta bugün, gerçek amacı ilk bakışta zor tespit edilebilecek 18 benzersiz eşyanın bir listesi ile karşınızdayız!

1. “Eşim 10 cm uzunluğundaki bu garip nesneyi büyükannesinden aldı. Küçükken kullanmış, ama artık ihtiyacı kalmamış.”

Cevap: İçecekleri karıştırmak için kullanılıyor.

2. “Bunlar ne ve ne için kullanılıyor? Karşımda oturan kızın iki elinin parmaklarında da bunlardan vardı.”

Cevap: Artrit, çarpık parmaklar, kırıklar, hipermobilite (Ehlers-Danlos sendromu), lateral sapma, çekiç parmak, kuğu boynu, tetik parmak ve benzeri hastalıkların tedavisinde kullanılan oval parmak atelleri.

3. “Kız arkadaşım bunları yemekte buldu. Tohum olabilirler mi?”

Cevap: Bunlar alacalı lahana böceği yumurtalarına benziyor.

4. ’’Bu, kedimin midesinden cerrahi olarak çıkarıldı. Dokusu lastik gibi ve 1-2 cm uzunluğunda."

Cevap: Bir kedi çeşmesinden kauçuk bir parça.

5. “Bu mutfak dolabı ne için kullanılıyor? Çekmeceli bir rafı ve içinde priz var. Oğlumun yeni satın aldığı dairesinde bulduk.”

6. “Sınıfımdaki bu şey ne? Hafif, vantilatör benzeri sesler çıkarıyor ve üst kısmı renk değiştiriyor.”

Cevap: AV1, kronik bir hastalıktan muzdarip çocuklar için eğitimlerine devam etmelerine ve normal eğitime erişememelerine rağmen, günlük yaşamlarını normal bir şekilde sürdürmelerine olanak sağlayan kişisel bir yardımcı.

7. “Bu şey, sapı klipsli küçük bir kepçe. Onu mutfağı temizlerken buldum.”

Cevap: Kahve poşeti için poşet klipsli bir kahve kaşığı.

8. “Üniversitem bana bunu gönderdi ve ne için olduğuna dair HİÇBİR FİKRİM YOK.”

Cevap: Mikrop anahtarına benziyor. Temel olarak, doğrudan dokunmadan kapıları açmanıza, düğmelere basmanıza ve ekranları imzalamanıza olanak tanıyor.

9. “Zincirin uçlarında bulunan ve üstlerinde farklı şekiller olan bu ağır metal küpler nedir? Ölçek için yanına bir kalem pil koydum.”

Cevap: Bunlar Han Solo’nun uğurlu zarları.

10. “Bunu 100 yıllık evimin bodrum kirişlerinde buldum. Askıda 2 misket veya benzeri bir şey gibi görünüyor.”

Cevap: Bir jilet bileyici.

11. “Bir kutu şekerleme malzemesinden çıktı, yaklaşık 10 cm genişliğindeki parçaya yaklaşık 60 tane burgulu vida gömülü.”

Cevap: İncecik, iplik şeklinde şekerleme yapmak için kullanılıyor.

12. “Ticari bir mutfağın dolabında gömülü olarak bulundu. Bu nedir? Çapı yaklaşık 15 cm.”

Cevap: Bir hamburger presi. İşte, aynısını burada görebilirsiniz.

13. “Ağzınıza veya damağınıza tam oturacak gibi görünüyor, ortasından ince bir plastik geçiyor, dokunmuş medikal kumaştan yapılmış olabilir.”

Cevap: Bir hindi düdüğü.

14. “Bu yüzüğü, bahçe işleri yaparken arka bahçemde buldum. Temizledikten sonra normal bir yüzük gibi görünmüyor. Ne olduğuna dair fikriniz var mı?”

Cevap: Bir yas yüzüğü. Baş harfler kaybedilen kişiye ait olur.

15. “Bunu bir Noel çekilişinde kazandım, üzerinde talimat yok, sadece birkaç keskin kanca var.”

Cevap: Dikiş iğnesine iplik geçirmek için kullanılan bir alet.

16. “Siparişimde paket hâlinde geldi, ama bunu ben sipariş etmedim. Fark etmeden açtım, ama sert ve bulanık bir şey çıktı.”

Cevap: Opalit gibi duruyor.

17. “Pamuk gibi görünüyor, kısmen çuval bezine sarılmış ve çelik kayışlarla sabitlenmiş. Çuvalın üzerinde Hickman, Kentucky yazıyor.”

Cevap: Küçükken bende de bunlardan vardı. Ziyaret ettiğimiz çiftlik gibi bir yerden bir hatıraydı. Bu şey gönderilmeye hazır, küçük bir balya pamuk.

18. “Bu elyaf/kum topu nedir? İspanya’da bir plajda bunlardan binlerce vardı. Neredeyse tüy kadar hafif.”

Cevap: Deniz yosunu topu. Bakterilerin büyümesi için daha fazla yüzey alanına sahip olmak üzere kullanılırlar ve görünüşe göre bu da aynı şey gibi duruyor.

Fotoğraflardaki nesnelerin ne amaçla kullanıldığını biliyor muydunuz? Evinizde hakkında daha fazla bilgi edinmek istediğiniz ilginç eşyalarınız var mı? Yorumlar kısmında bizimle paylaşın!

Ön izleme fotoğrafı kaynağı aniwrack / Reddit
Olumlu Bak/İlginç Şeyler/İnsanların Bulduğu ve Herkesi Şaşırtacak 18 Garip Şey
Bu Yazıyı Paylaşın
Bu yazıları da beğenebilirsiniz