Olumlu Bak
Olumlu Bak

İnsanların Gerçek Kullanım Amacını Sorguladığı 18 Tuhaf Eşya

İnternet, 1991 Ağustos’unda hayatımıza girdiğinden beri bir sürü gizemi çözmemize yardımcı oldu. Evimizdeki eşyalara yakından bakarsak aralarında bir süredir sakladığımız, ama ne işe yaradığını çözemediğimiz şeyler olduğunu fark edebiliriz. 2 milyondan fazla kişinin fikirlerini yazdığı bir Reddit başlığı sayesinde bilmediğimiz bir şeyi çözmek için yardım isteyebiliyor ve onun gerçek işlevini öğrenebiliyoruz.

Olumlu Bak’ta, insanların ne olduğunu çözmek için uğraştığı 18 eşya ile karşınızdayız. Bakalım bu bilmecelerin kaçını kendi başınıza çözebileceksiniz.

1. “Biri bugün bunu iş yerime bağışladı. Bu nedir?”

Cevap: Bir sırt masaj aleti.

2. “Bunu bir eskici dükkânından aldım. Alt kısmında herhangi bir işaret yok. Acaba türünün tek örneği mi?”

Cevap: “Ken Edwards üretimi Meksika seramiği bir geyik biblosu.”

3. “Bunu yeni satın aldığım evin tavan arasında buldum. Bir fikri olan var mı?”

Cevap: “Kuş dikeni. Çeşitli şekillerde ve boyutlarda oluyor. Görünüşe göre bu, bir direğe falan takılabiliyor. Kuşların girmesini veya üstüne konmasını istemediğiniz bir şey düşünün. Bunu onun üstüne, mesela, bir çanak antene takarak kullanabilirdiniz.”

4. “Bu şey nedir? Şişirilmiş plastik bir poşete benzeyen bu şey, oturduğum sokaktaki evlerden birinin penceresinden dışarı çıkıyor.”

Cevap: “Bir pozitif basınçlı vantilatör. Küf sorununu çözmek için kullanılıyor. Etkilenen alana uygulanınca içinde küf sporları olan toz çıkarıyor. Tüp, bir hava temizleyici makineye takılıyor ve dışarı doğru çıkan o tüp, makinenin egzozuyla şişiyor.”

5. “Taneli bir şey. Dolabımın içinde ve çevresinde ortaya çıkıyor. Temizledikten sonra da yeniden beliriyor. Bunlar nedir?”

Cevap: “Termit dışkısı. Üzgünüm.”

6. “Yıllardır antika satıcılarının kafasını karıştırıyor. Hatta dün gezici Antika Pazarı’ndaki 4 eksper de bilemedi. Uzunluğu 21 santimetre kadar, kaşığının çapı da 5 santimetre.”

Cevap: “Eski bir halı kasnağının bir parçası.”

“Siz kasnağı gererken halıyı tutturmak için kullandığınız tırnakları tutuyor. Kavisli kısmını tırnağa takıyorsunuz ve hazır olunca aşağı çekiyorsunuz.”

7. “Bu şey nedir? Yan kısmında daha küçük bir fincan olan bir fincan mı?”

Cevap: “Kullandığınız çay poşetini koymanız için.”

8. “Bir garaj satışında buldum. Bu nedir?”

Cevap: “Bir aşk kupası. Geleneksek olarak düğünlerde ve ziyafetlerde bir içecek kabı olarak kullanılırdı.”

9. “70’lerden kalan bu elbiseyi temizlerken, fırfırlarına dikilmiş bu küçük yuvarlak şeyleri buldum. Bu şeyler sert, karanfilden biraz daha küçük ve değişik renklerde.”

Cevap: “Mısır. İyi şans ve doğurganlık getirmesi için gelinliklere dikilmesi gelenekti.!”

10. “1. resimde nesnenin kapalı hâlini, 2. resimde tam olarak açıldığı zaman nasıl göründüğünü görüyorsunuz. 3. resim de mekanizmasının yakından görünüşü. Bu nedir?”

Cevap: “Giysileri asıp kurutmak için kullanılıyor.”

11. “Muhtemelen arkasında sivri çatalları olan metalden yapılmış bir mutfak aleti. Ama gerçekten öyle mi?”

Cevap: “Mısırın tanelerini koçandan ayırmak için kullanılıyor.”

12. “Bunu bir dükkânda buldum. Ne olduğunu bilen var mı?”

Cevap: “Bir yatak ısıtıcısı. Merkezi ısıtmadan önce içine kömürü koyup, yatmadan önce yatağı ısıtmak için üzerinde gezdiriyordunuz.”

13. “Ucu düz olan tuhaf bir kaşık. Neye yaradığı hakkında hiçbir fikrimiz yok. Tahminlere açığız!”

Cevap: “Ucunun böyle kıvrılmış olması, marmeladı ya da reçeli kolayca almanızı sağlıyor.”

14. Bu nedir?

Cevap: “Küçük çocuklar için bir eğitim makası. Çocuklar parmaklarını birinci deliklere sokarken yetişkinler ikincilere sokarak kullanabiliyor.”

15. “Kauçuk ya da silikondan, parmak ucu boyutunda, silgi değil, zıplayan bir topla aynı sertlikte, ama zıplamıyor ve parlak değil.”

Cevap: “80’li yılların alt kısmı metal olan ampul silgilere benziyor. Aslında hiçbir şeyi silemiyorlardı. Burada birkaç benzeri var.”

16. “Bunu bakımını üstlendiğimiz Afrikalı çocuktan aldık. Ne olduğuna dair bir fikri olan var mı?”

Cevap: “Bir kâse seti. Kaşık gibi olan üst kısmıyla içindeki içeceği ya da yemeği yiyebiliyorsunuz. Alttakiler normal kâselere benziyor. Kâseleri o kırmızı yastıklara yerleştiriyorsunuz.”

17. “Büyükbabamın bir garaj satışından satın aldığı gizemli bir nesne. Bir fikri olan var mı?”

Cevap: Bir çek-aç kutu açacağı.

18. Üst kısmında bir deliği olan metalik bir parça. Bu nedir?

Cevap: Bir ikiz kaşıklık. Yemek pişirirken kaşık ya da kepçeyi koymak için kullanıyorsunuz. 2 ayrı yemeği aynı anda yaparken soslarının birbirine karışmasını önlüyor.

Yukarıdaki eşyalardan birine sahip olabilecek olsanız hangisini ve neden isterdiniz? 1991’de internet ilk kez çalışmaya başladığı zaman siz neredeydiniz? Yorumlar kısmında bize anlatın.

Olumlu Bak/İlginç Şeyler/İnsanların Gerçek Kullanım Amacını Sorguladığı 18 Tuhaf Eşya
Bu Yazıyı Paylaşın
Bu yazıları da beğenebilirsiniz