Olumlu Bak
Olumlu Bak

İnternetteki Yabancılar Tarafından Esrarı Çözülen 23 Gizemli Şey

Siz karşınıza çıkan bir nesnenin ne olduğuna ya da kullanım amacına kafa yorarak haftalar harcarken, bazı Reddit kullanıcıları bu gizemleri kolayca çözebiliyor. Merak ettiğiniz şey bahçenizde yerden köpürerek çıkan sıra dışı bir şey veya az önce satın aldığınız ayıcık şekerin üzerindeki beyaz noktalar olsa da genellikle doğru cevabı bilen bir Reddit kullanıcısı mutlaka vardır.

Olumlu Bak’ta, ne olduğunu çözmenin çok zor olduğu gizemli şeyler ile karşınızdayız. İçlerinden en sıra dışı olan 23 bilinmeyen şeyi sizinle paylaşmak istedik.

1. Evde bulduğum bu küçük mavi plastik şey nedir?

Cevap: “Aynısından bende de var. Salyangoz oyuncağın anteni.”

2. Komşularım bunu, bahçemize bakacak şekilde koymuş.
Kamera olmadığını umuyoruz.

1. Cevap: “Bir kedi kovucu.”
2. Cevap: “Hayır, kedi kovucu değil. Amcamın bunu böcekleri uzaklaştırmak için kullandığını görmüştüm.”

3. Bunu mısır gevreğinin içinde buldum. Tebeşire benzeyen bir kokusu ve dokusu var. Masaya düşünce toz kalıntısı bıraktı.

Cevap: “Bu bir vitamin parçacığı. Mısır gevreğine kattıkları tüm vitaminler ve mineraller birlikte fırınlanıyor. Yani zararlı bir şey değil.”

4. Bahçemde yerden köpürerek çıkan bu şey nedir? Morumsu, metalik ve içi yapış yapış. İnce bir katmanını kürekle almama rağmen köpürmeye devam ediyor.

Cevap: “Ben marangozum ve bu, bana büyüyen köpük gibi geldi. Üreticiler, markanın bilinirliği veya kullanım amacını göstermesi için renklendirmeyi seviyor. Bütün işaretleri var. Eşit renklenme, oluşan dış kabuk ve gelişigüzel bir büyüme şekli.”

5. Bu metal cisim nedir? Kabaca bir el boyutunda. Tahminî 700-800 gram.

Cevap: “Kalça implantı.”

6. Elle oyulmuş mermer bir kap. En az 110 yıllık. Bunun zengin adamların masalarında olduğu söylenmişti. Bu nedir?

Cevap: “Mermer olduğunu, o kadar eski ve değerli olduğunu sanmıyorum. Bu büyük ihtimalle sabun taşından yapılmış Hint işi bir tütsülük.”

7. Evimin arka tarafına monte edilmiş silindir şeklindeki bu gri şey ne işe yarıyor?

Cevap: “Verizon 4G ev füzyon ünitesi.”

8. Bu büyük, seramik, turkuaz yangın musluğu görünümlü şey onlarca yıldır ailemizde. Büyük bir fenere benziyor, ama emin değilim.

Cevap: “Bu şey sanırım küçük bir ısıtıcı. Muhtemelen gazla çalışıyor. Ama insanları alevden korumak için çoğunlukla dekoratif olarak kullanılıyor.”

9. Üstünde iki vida ve aralarında bir yay olan ahşap blok. Bu ne işe yarıyor?

Cevap: “Gitar penası tutucusu.”

10. Çerçevesinde hareket eden kırmızı ve beyaz boncuklar olan bu büyük lata nedir?

Cevap: “Adı Billard Nicolas. Bir çeşit Fransız oyunu.”

11. Bir evin bodrumunda bulunan, testere gibi dişleri olan bir kazıma aleti. Bu ne işe yarıyor?

Cevap: “Boyası kurumadan kapatılan pencereleri açmak için kullanılan bir alet. Buna ’pencere fermuarı’ diyorlar.”

12. Bir aile çiftliğinde bulunan bir alet. Bir hayvanın sığamayacağı kadar küçük duruyor. Kutuda bir şeyer yazıyormuş gibi görünüyor, ama okumayı başaramadık.

Cevap: “Besi hayvanlarına sinek ilacı sıkmaya yarayan bir alet. Bunları ineklerin kafalarını içine sokmak için yapıyorlar.”

13. Yıkadığım çamaşırları kurutucuya götürürken düşen bu küçük beyaz jelatine benzeyen dikdörtgen nedir? Kokusu yok.

Cevap: “Icy Hot ağrı kesici bant. Arkasındaki plastik kısmı ’çıtlatıyorsunuz.’ Büyük olasılıkla birinin cildinden giysiye, orada da çamaşır makinesine yapışmış.”

14. Pembe golf toplu bir çubuk... Bu ne olabilir? 60 santimetre uzunluğunda, ucunda kauçuk bir golf topu olan bir yay. Tahmini olan var mı?

Cevap: “Yaylı ve toplu bir masaj aleti.”

15. Bir tarafı açacak. Peki, 3 dişli çatala benzeyen bu kısmı ne işe yarıyor?

Cevap: “Cam kavanozların kapaklarını kaldırmak için kullanılıyor.”

16. İngiltere’de bir kumsalda bulunan, delikleri olan, küre şeklinde bir cisim. Sert ve plastik değil. Fosil olabilir mi?

Cevap: “Fosil değil. Sadece beyazlamış bir mercan.”

17. Küçük, pembe, yaylı bir şey. Kauçuktan yapılmış. İçinde küçük bir boşluğu var. Kalem ya da başka bir şey sığmaz.

Cevap: “Telefon ve kulaklık kablolarının fiş kısmına takılarak kırılmasını ya da yıpranmasını önlüyor.”

18. Izgara şeklinde küçük girintileri var. İskoçya’nın doğu kıyılarında bulundu. Etrafta buna benzer başka bir şey yoktu.

Cevap: “Güzel korunmuş bir Stigmaria ya da ağaç kökü fosili. Üstündeki daireler, köklerin ana kökten spiral bir şekilde çıktığı yerlerde oluşan izler.”

19. İsveç’te bir ormanda yerden yaklaşık 1 metre yüksekte buldum. Dokunmak zor, ama tıklatınca içinden bir sıvı damlıyor.

Cevap: “Katran köpüğü mantarı. O sıvı da yaprak ucu damlası denen fazla nemi. ”

20. Bezelye tohumu boyutunda, sert, soluk turuncu renkte, girintili bir yüzeyi olan bir cisim. Bir bahçedeki toprakta buldum.

Cevap: “Kurumuş bir bezelye tanesi.”

21. Sapı olan, tavuk ve kalp desenli bu tel cisim nedir?

Cevap: “Eski bir Halı Dövme Aleti şeklinde yapılmış modern bir süs eşyası.”

22. Bu ayıcık şekerin dışındaki sert, beyaz çıkıntılar nedir? Ayıcığın içinde yok.

Cevap: “Ayıcık şekerlemeleri dökmek için kullandıkları kalıp mısır nişastasından yapılıyor. Bazen şekerlemelerin üzerinde nişasta kırıntısı kalıyor. Genellikle bunları hattan alırlar, ama bu şekerleme kalite kontrolünden geçmeyi başarmış.”

23. Bu aleti eski bir antika koleksiyoncusunda buldum. Bu nedir?

Cevap: ’’Annem, bunu eski tip, üstten yüklemeli çamaşır makinesindeki çamaşırları çıkarmak için kullanırdı. 40’larda evlendiğinden beri durur!’’

Elinizde ne olduğunu bulamadığınız nesneler var mı? Eğer varsa onları yorumlar kısmında bizimle paylaşır mısınız? Belki de Olumlu Bak okuyucuları ne olduğunu çözebilir!

Lütfen dikkat: Bu bölüm, 2022 Mart’ta kaynak bilgilerle olan uyuşmazlıkların düzeltilmesi amacıyla güncellenmiştir.
Bu Yazıyı Paylaşın